PRZEPIS: Cukinie z kaszą jaglaną i oliwkami czarnymi drylowanymi OLE!

Cukinie z kaszą jaglaną i oliwkami czarnymi drylowanymi.

Składniki:

  • 2 duże cukinie
  • 150g kaszy pęczak (najlepiej ekologiczną)
  • Oliwki czarne drylowane OLE!
  • Pomidorki koktajlowe
  • 1 Cebula
  • 1 kostka sera mozzarella
  • 1 małe opakowanie drobnych pieczarek

Przygotowanie:

Kaszę jaglaną płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie. Cukinie kroimy na pół i wydrążamy środek (jak na zdjęciu). Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy. Pieczarki kroimy na pół (jeśli są duże to kroimy w plasterki). Dodajemy do cebulki i smażymy, aż pieczarki będą przyrumienione.

Dodajemy kaszę i wszystko dokładnie mieszamy. Do środka cukinii wkładamy kaszę z warzywami, dodajemy na wierzch oliwki i pokrojone pomidorki. Całość posypujemy startą mozzarellą. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 20 minut. Jeśli wierzch jest za mało podpieczony na koniec przestawiamy na funkcje grillowania.

Catwalk Magazine
Catwalk Magazine

Catwalk Magazine to ogólnotematyczny magazyn . Publikujemy artykuły z zakresu lifestyle, mody, technologii, gadżetów, pielęgnacji i rozrywki. Stawiamy na jakościowe treści i angażujące materiały.